Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van de impact die we hebben op de natuurlijke omgeving. Het is geen wonder dat mensen meer bereid zijn om naar alternatieven voor traditionele oplossingen te grijpen. Een van die opties is de thermische stopper, die in vele varianten verkrijgbaar is – ook als sproeistopper.

Spray stopper is een volledig milieuvriendelijk materiaal en heeft tegelijkertijd zeer goede isolerende eigenschappen. Daarom kan het met succes traditionele materialen zoals glasvezel, minerale wol of polystyreen vervangen.

Wat is een spuitdop?

Thermische kurk is afkomstig van eikenschors en door zijn eigenschappen kan het in verschillende vormen worden gebruikt. Een van de modernste oplossingen is een spuitplug. Het productieproces omvat het verpletteren van de warmteplug in kleine deeltjes en deze vervolgens mengen met een lijm.

Belangrijk is dat spuitkurk goed werkt op vrijwel elk oppervlak – van hout tot beton – dus het wordt veel gebruikt op de markt en de populariteit ervan groeit gestaag. Een bijkomend voordeel is het feit dat het zowel op externe als interne oppervlakken wordt gebruikt, wat zich vertaalt in een hoge veelzijdigheid van het materiaal.

Voordelen van een spuitplug

Een van de grootste voordelen van thermische kurk zijn de isolerende eigenschappen. Het heeft een lage thermische geleidbaarheid, wat betekent dat het een goede isolator is en kan helpen je warm te houden in de winter en koel in de zomer.

Naast de thermische isolatie-eigenschappen heeft de spuitstopper ook andere voordelen. Het is waterdicht (waterdicht), brandveilig en biedt uitstekende akoestische eigenschappen, dus het maakt kamers goed geluiddicht en vermindert de instroom van geluid.

En tot slot het laatste probleem, namelijk weerstand tegen schimmels, de groei van schimmels en bacteriën, waardoor het geschikt is voor bewoners die last hebben van verschillende soorten allergieën.

Aannemer spuitpluggen Hasselt

Thermische kurk, vooral in sprayvorm, is nog steeds geen bekend materiaal op de lokale bouwmarkt. Daarom is het de moeite waard om gebruik te maken van de diensten van bedrijven die voldoende ervaring hebben met het werken met dit materiaal.

Wij zijn een aannemer van thermische kurk en we gebruiken het dagelijks met succes in ons werk. Uit ervaring weten we dat een spuitstopper niet alleen de doorlooptijd versnelt, maar u ook in staat stelt uw budget te optimaliseren.

Heeft u interesse in isoleren met een spuitstop? Neem contact op met ons bedrijf. We zijn actief in en rond Hasselt, maar we verkopen het product op grote schaal – ook buiten Nederland.