Ben je van plan een huis te bouwen? Of moet de gevel van je appartement opgefrist worden? In beide gevallen is de samenwerking met een stukadoor een schot in de roos.

Een professionele stukadoor adviseert je niet alleen over de beste oplossingen, maar zorgt er ook voor dat alle werken vlot verlopen. Zo kun je genieten van het comfort van wonen in een prachtig huis.

Waar moet je op letten voordat je je gebouw gaat pleisteren?

De renovatie- en bouwmarkt biedt een verscheidenheid aan oplossingen en het kiezen van de juiste oplossing heeft een grote invloed op het latere gebruik van het gebouw. Daarom is het de moeite waard om te weten wat de verschillende opties zijn.

De meest voorkomende soorten pleister kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten.

  • Minerale – worden bereid op basis van verschillende mineralen. De voordelen van minerale pleisters zijn hun relatief lage prijs en hoge prevalentie, terwijl de nadelen hun duurzaamheid en lagere weerstand tegen mechanische schade zijn.
  • Acryl – deze worden gemaakt op basis van polymeren, waardoor ze een hoge weerstand tegen mechanische schade hebben, maar tegelijkertijd een verhoogde dampdoorlaatbaarheid. Ze vlekken gemakkelijk.
  • Silicone – duurzaam en bestand tegen schade, maar iets duurder dan andere oplossingen.
  • Thermische kurk – milieuvriendelijk, heeft hoge isolerende eigenschappen en belast de portemonnee niet. Het nadeel is dat niet alle aannemers bekend zijn met dit materiaal.
  • Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen, maar het is de moeite waard om te onthouden dat het pleisteren van een huis een investering is die niet alleen de esthetiek van de gevel verbetert, maar ook de functionaliteit van het hele gebouw beïnvloedt. Nalatigheid op dit gebied kan zich in de toekomst wreken.

Gevelrenovatie

De gevel van een gebouw staat bloot aan verschillende externe factoren. Regen, wind, vuil of UV-straling drukken hun stempel op de esthetiek van elk huis, maar dit kan eenvoudig worden verholpen.

Een stukadoor zorgt er niet alleen voor dat er een frisse gevel op een nieuw gebouw komt, maar herstelt ook oudere oppervlakken. Dit is des te belangrijker omdat dergelijke muren vaak een goede aanpak nodig hebben omdat ze al lagen van andere materialen hebben.

Nogmaals – thermische kurk werkt goed in een dergelijke rol, omdat het veelzijdig is (gemakkelijk te leggen op elk oppervlak), kneedbaar (in staat om elk hoekje en gaatje te bereiken) en een hoge kwaliteit en esthetiek biedt (ruime keuze aan kleuren).

Als je niet zeker weet of het voor jou zal werken, neem dan contact met ons op. Als stukadoorsbedrijf zijn we actief in Genk en omstreken en leveren we al vele jaren onze diensten.