Pleisterwerk is het aanbrengen van een laag extra materiaal/mortel op de buiten- of binnenmuren van een gebouw. Een dergelijk proces biedt meer bescherming tegen externe factoren, maar heeft ook een positief effect op de esthetiek.

Helaas is er ook de andere kant van de medaille: als het gips verkeerd wordt aangebracht, zal het niet alleen zijn rol niet vervullen, maar kan het ook een negatieve invloed hebben op het uiterlijk van de muren of zelfs bijdragen aan hun snellere verslechtering.

Daarom is het voor dit soort werk de moeite waard om de hulp van een professionele stukadoorsaannemer in te schakelen.

Voordelen van stukadoorswerk

Een van de belangrijkste voordelen van pleisterwerk is dat het extra bescherming biedt voor het gebouw. Wat is het? Veel hangt af van het type gips dat wordt gebruikt, maar het kan m.in bovendien thermisch of waterdicht, esthetische/decoratieve afwerking, bescherming tegen schimmel zijn. Het is echter noodzakelijk om te onthouden om het type gips te kiezen dat moet worden gebruikt voor het type kamer, omdat verschillende vereisten droge en warme kamer (bijv. slaapkamer) en verschillende buitenmuren.

Naast de beschermende eigenschappen is het ook de moeite waard om de verbetering van de energie-efficiëntie van het gebouw te vermelden. Door een extra isolatielaag aan de muren toe te voegen, wordt een betere isolatie van kamers verkregen, wat resulteert in een hoger thermisch comfort op elk moment van het jaar. Dit vertaalt zich in een grotere energiebesparing, omdat de verwarmings- of koelsystemen van het gebouw minder intensief kunnen werken om de optimale temperatuur binnen te behouden.

Aannemer bevelbepleisteringen– hoe vind je de beste vakman?

Veel bouwbedrijven bieden stukadoorsdiensten aan, maar het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat de aannemer aan de verwachtingen voldoet. Hoe doe je dat?

De beste oplossing is om hun aanbod grondig te lezen en te verifiëren (bijvoorbeeld met een portfolio, aanbeveling of een kort gesprek). Bovendien kan een professional ook adviseren over de beste oplossingen, waarmee hij zijn competentie en branchekennis aantoont.

Als u eenmaal de juiste specialist hebt gevonden, is het de moeite waard om over de details te praten – de duur van het werk, de materiaalkosten en de prijs van de service. Dit alles geeft u een beeld van het bedrijf en stelt u in staat om te beslissen over verdere samenwerking.

Pleisterwerk van gebouwen in Hasselt

Plant u renovatie- en bouwwerken in de regio Hasselt? Bekijk dan wat wij voor u kunnen betekenen. Wij hebben jarenlange ervaring als stukadoorsaannemer en onze opdrachtgevers zijn zowel particulieren als bedrijven en instellingen.

We benaderen elke opdracht individueel, zodat u er zeker van kunt zijn dat de effecten van uw werk u tevreden zullen stellen. Neem vandaag nog contact met ons op om de details van de samenwerking te bespreken.